Arbetet


Det är svårt att specifiera exakt allt som ingår i arbetet men förenklat så kan man säga att assistentens jobb är att hjälpa mig med sånt som jag själv skulle ha gjort men inte längre klarar av eftersom jag är förlamad.

En arbetsdag hos mig kan se ut på många olika sätt beroende på vad jag ska göra just den dagen. Många saker är dock sånt som upprepar sig, precis som för alla människor. Eftersom jag är så pass förlamad som jag är
(se startsidan) behöver jag hjälp med det mesta för att komma igång på dagarna. När jag väl är uppe så handlar det mest om att "serva" mig där jag själv inte räcker till. Sedan ingår även allt som hör ett vanligt hushåll till såsom städning, tvättning och matlagning. Jag är dock varken pedant eller nån gourmet så ni behöver inte vara oroliga på den fronten. Det handlar inte direkt om att städa och tvätta varje arbetspass utan kanske högst ett par gånger om månaden per assistent.

När jag rör mig utanför hemmet så följer man som assistent i regel alltid med mig. Vare sig det handlar om att gå på trav, bio, besöka nån bekant eller nåt annat så dyker det alltid upp saker som jag behöver hjälp med. Det är svårt att som "ohandikappad" tänka sig hur många saker man gör automatiskt, utan att tänka på det. Saker som man inte skulle klara av om man blev förlamad i t.ex. fingrarna. Jag kan, efter 7 år i denna belägenhet, tala om att det är MÅNGA!.

Det var lite granna om arbetet. En mer ingående beskrivning får ni ifall ni nån gång söker jobb hos mig.

/Pasi

 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag ... Länkar
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
© Pasi Talikka 2003