Ideér och projekt jag skulle vilja genomföra - om bara
hälsan vore bättre och orken fanns...


Jag har under flera år närt massa idéer och drömmar om att starta igång något eget. En verksamhet av något slag som skulle kunna ge mig en bekräftelse på att jag trots mitt handikapp fortfarande är en del av samhället, att jag "duger". Detta "bekräftelsebehov", eller vad man nu ska kalla det, är inget självändamål utan det grundar sig på att jag känner att jag har väldigt mycket kvar att ge och att en del av idéerna mina är alldeles för bra för att "ges upp". Dessutom är jag heligt trött på att till 100 % vara beroende av samhällets goda vilja.

Här följer lite text om några av de projektidéer jag har:

1/ Starta ett Internetföretag vid namn Finfint.com, alternativt .nu eller .se. Äger f.ö.
redan alla adresser. Företaget skulle till en början syssla med Webdesign och med tiden innefatta hela konceptet "sajtuppbyggnad" och drift.

Målsättningen skulle vara att parallellt med uppdrag åt externa kunder även bygga upp och driva egna nätbaserade projekt, allt från nöjesportaler och tjänsteutbudssidor till ideella insamlingar och "infosidor".

2/ Starta upp och driva en komplett, heltäckande infosida för handikappade i Sverige vid namn "handikappinfo.se". Adressen är redan i min ägo så det är väl bara att sätta igång...

Skämt åsido, detta är ett enormt projekt som kräver en arbetsinsats som jag knappt orkar tänka på. För att ro ett sånt här projekt iland behöver jag engagera ett gäng likasinnade som är beredda att ge järnet för sakens skull. Åtminstone till en början kommer det givetvis att handla om rent ideellt arbete men vem vet vad detta i slutändan skulle kunna resultera i. Något sånt här finns inte sedan tidigare i Sverige.

3/ Eftersom jag själv övertagit skötseln av min egen assistans så skulle jag gärna vilja hjälpa andra handikappade att göra likadant. I min mening så går en alldeles för stor del av assistansersättningen ner i assistansfirmornas och kommunernas fickor. Om de handikappade istället skötte om sin egen assistans så kunde de
bl.a. kunna höja assistenternas löner avsevärt.

Vad skulle jag då själv få ut av detta? Jo, idén är att jag under en övergångsperiod då jag "lotsar"
den handikappade till egen assistans tar ut en avgift för mitt arbete. Avgiften skulle vara mycket måttlig och endast utgå tills dess den handikappade klarar sig helt själv. Det jag skulle bistå med är hjälp med allt från registreringar hos FK, RSV och försäkringsbolag till bokföringen och redovisningen av timmar och skatter. Även förslag och tips om hur man utformar en bra och attraktiv platsannons ingår.

4/ Innan jag skadade mig hade jag korsordssnickeri som hobby och skulle gärna vilja återuppta det i mer proffessionell form. Dessutom har jag några idéer om nya pedagogiska spel för barn och ungdom. Även en idé om ett rent kommersiellt, reklamfinansierat sällskaps
spel ligger och väntar på att förverkligas. Allt detta kräver dock ett engagemng som jag tyvärr för tillfället inte har varken ork eller krafter till. Suck!

Förutom de ovan nämnda idéerna så har jag ytterligare ett gäng som jag ev. kommer att berätta om senare. Det återstår att se.


/Pasi


 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag Länkar
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
© Pasi Talikka 2003