latex clothing| latex clothing|

 


Hej och välkomna till min assistanssida!


Jag!Den 7 september 1996 hände något som kom att förändra hela mitt liv. På bråkdelen av en sekund tog livet en vändning som jag aldrig någonsin kunnat tänka mig - jag bröt nacken.

Fallet var inte högt, endast 1,5 meter, men tillräckligt olyckligt för att nacke och ryggmärg skulle få allvarliga skador. Man betecknar mitt nuvarande tillstånd som Tetraplegi vilket på ren svenska betyder att jag är helt enkelt är j..ligt förlamad. "Tetra" står för "fyra" och det betyder att förlamningen sitter i både benen och armarna. Graden av förlamning beror på hur högt upp skadan sitter. Ju högre upp desto "värre". Hos mig är benen tämligen orörliga men armarna funkar med undantag för fingrarna som inte längre hänger med.

I det stora hela
betyder det här att jag behöver rätt mycket hjälp i mitt dagliga liv vilket jag också får i form av Personlig Assistans. Från morgon till kväll har jag alltid någon hos mig som hjälper mig med sånt jag själv inte längre klarar av att göra. Det kan vara allt från att hjälpa mig i gång på morgonen, med allt vad det innebär, till att ge Olson (katten) käk eller följa med till travet.

För att berätta lite mer om mig själv så heter jag alltså Pasi Talikka, är 38 år och bosatt i Älvsjö. Jag är, trots mitt finskklingande namn, född och uppvuxen i Sverige eller närmare bestämt Gustavsberg utanför Stockholm. Jag har "i mitt tidigare liv" hunnit arbeta med allt möjligt bl.a som högstadielärare, hotellreceptionist, resebyråtjänsteman, dörrvakt och ungdomsledare. Dessutom drev jag under två år ett sommarcafé. Efter olyckan har jag dock haft svårt att hitta min "nisch" och är således arbetslös. Handikappet i sig begränsar urvalet en del men tyvärr så har jag inte heller i övrigt varit helt "kurant" under stora delar av min handikappade tid. Dock har jag under tiden, mest på egen hand, försökt förkovra mig i data och då mest "hemsidesbyggeri".

I övrigt tror jag mig ha rätt "allmäna" intressen. Jag gillar idrott av alla de slag efter att själv ha idrottat väldigt mycket i mina dar. Jag läser böcker, ser på TV, samlar mynt, tillverkar hemsidor, umgås med vänner och drömmer om "sjuan" på travet. En och en annan biofilm kan det också bli. Ett nytt intresse är "musikproduktion" på min dator. Mina första alster (gjorda tillsammans med min assistent Anders) finns att avlyssna på www.anderswallin.se/blanktblad.htm.
Kanske inte några dunderhits men kul är det iallafall :-).

Det var en liten kortfattad presentation av mig själv. Mer om själva arbetet hittar du bakom länkarna här ovanför.

/Pasi

 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag ... Länkar
© Pasi Talikka 2003