Vad innebär Personlig Assistans?


2  hjälpande händer?Som personlig assistent hjälper man den handikappade med sånt som denne inte själv klarar av.

Det handlar om att hjälpa till med allt från brukarens (den handikappades) speciella behov förknippade med handikappet till att följa med på bio eller bara finnas till hands.

Man brukar säga att assistenten varken ska synas eller höras utan på något vis verka i bakgrunden. Detta är en sanning med modifikation. Visst stämmer det i många fall men i andra fungerar det inte alls så. Man skulle istället kunna säga att man som assistent måste vara väldigt lyhörd och följsam. Man får anpassa sig efter situationen. Det kan vara så att man ena stunden i brukarens samvaro med familj och vänner får inta en tillbakadragen position medan man i nästa på tex en hockeymatch får fungerar mer som en kompis.

Det behövs oftast ingen speciell utbildning för att arbeta som personlig assistent däremot bör man tycka om att arbeta med människor. Är man sedan som ovan sagt, lyhörd och följsam av sig, har man bra förutsättningar att arbeta som assistent.

 
 
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag Länkar
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
© Pasi Talikka 2003