Själva beslutet..


Ifall du funderar på att ta över administrationen av din egen assistans så är det några saker du bör ta ställning till först innan du tar steget fullt ut.

För det första:

- Är du nöjd med din nuvarande assistans?
- Är dina assistenter nöjda (med arbetsgivaren, löner
mm)?

Svarar du ja på frågorna så kanske du bör låta det vara som det är. Själv hade jag nog aldrig bytt ifall jag och assistenterna varit nöjda och allt fungerat. Svarar du däremot nej på någon av frågorna så bör du omedelbart göra någonting åt saken. En första väg kan vara att ta ett snack med din assistanssamordnare och se ifall de kan gå dina och dina assistenters önskemål till mötes. Kan de inte det så finns det, som jag ser det, bara två lösningar. Att du byter assistanssamordnare eller tar över det hela helt själv. Väljer du det sistnämnda så behöver du ta ställning till ytterligare ett par saker:

- Är det här något som dina assistenter också vill?
- Klarar du av det rent administrativt?

Att få med assistenterna bör i de flesta fall inte vara några problem. Du kan teckna precis samma försäkringar och pensionsavtal som vilken annan arbetsgivare som helst och då du som egen, på ett helt annat sätt styr över assistanspengarna så kan du troligtvis höja deras löner avsevärt. Du kan även välja att satsa mer på trivsel- och arbetsmiljöfrämjande åtgärder om det skulle behövas.

Om du är osäker på frågan ifall du fixar det administrativa så kan du nog svara på efter att ha läst resten av mina råd och erfarenheter om att sköta om sin egen assistans.

Navigera vidare...

Själva beslutet... Assistenternas löner
Innan du börjar Försäkringar
Sätt igång! Alla blanketter
Timredovisningen till FK Övrigt
Inbetalning av skatter Gratis hemsida?
Årsdeklarationen


 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag ... Länkar
© Pasi Talikka 2003