Årsdeklarationen

I januari varje år ska du skicka in uppgifter om vilka som har jobbat hos dig under föregående år. För varje anställd ska du fylla i sk. kontrolluppgifter där du ska ange årets totala bruttolön samt inbetald skatt. Blanketten du ska använda finns på RSV:s hemsida i PDF form och den är 3 sidig med 3 i stort sett identiska sidor. En kopia till skattemyndigheten, en till arbetsgivaren och en till löntagaren. Det räcker med att du fyller i första sidan så fylls sida 2 och 3 i automatiskt. Du kan även ladda hem den här.

Fotnot: Skattemyndigheten använder sig av något de kallar för kontantprincipen och det betyder att om du betalar ut lönen i efterskott så blir "räkenskapsåret" december-november och inte januari-december. M.a.o. så ska jag som har efterskottslön för mina anställda i januari år 2004 redovisa det som mina anställda tjänade in under perioden december 2002 till november 2003. Det är alltså när pengarna betalas ut som gäller och inte när de intjänades. Gjorde f.ö. själv fel på detta i år och det innebar en del problem med bl.a. nya deklarationer som måste skickas ut.

Navigera vidare...

Själva beslutet... Assistenternas löner
Innan du börjar Försäkringar
Sätt igång! Alla blanketter
Timredovisningen till FK Övrigt
Inbetalning av skatter Gratis hemsida?
Årsdeklarationen


 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag ... Länkar
© Pasi Talikka 2003