Innan du börjar


Innan du säger upp kontraktet med din nuvarande assistanssamordnare bör du ha klart med följande saker.

Nummer ett är att du verkligen har dina assistenter med dig. Att de är införstådda i att det är du som kommer att bli deras direkta arbetsgivare. Även om du indirekt alltid varit det så blir det trots allt en skillnad. Från att endast ha varit någon de hjälper blir du nu den som ska betala ut deras löner också, den de ska vända sig till i allt som rör arbetet. Hur stor eller liten skillnaden blir beror på vilken sorts relation du haft till dina assistenter sedan tidigare
.

Nummer två är att du kontrollerat med Försäkringskassan att det är ok att du sköter om din egen assistans. Det borde inte vara några problem eftersom det är din lagstadgade rätt att själv bestämma huruvida du själv eller nån annan administrerar din assistans. Det är dock bäst att du talar med dem före eftersom du ändå kommer att vara i kontakt med dem månatligen när du sedan tar över. Det är ju trots allt de som betalar ut assistanspengarna och en bra relation med FK är guld värd.

Nummer tre är att du övat redan innan med färdiga modeller av bl.a. tim- och löneredovisningen. Har du det så vet du ifall du kommer att klara det. Så här ser min tim- och löneredovisningsmall ut.

Navigera vidare...

Själva beslutet... Assistenternas löner
Innan du börjar Försäkringar
Sätt igång! Alla blanketter
Timredovisningen till FK Övrigt
Inbetalning av skatter Gratis hemsida?
Årsdeklarationen


 
 

Sidan kräver att din Webläsare klarar av att läsa java-script, Flash samt att den ser sidor där skikt använts. Internet Explorer version 5.0 och senare fungerar alldeles utmärkt.
Lite råd om hur man sköter om sin egen assistans
Ideér och projekt i min skalle
Tankar och funderingar satta på pränt
Startsidan Vad innebär Personlig  Assistans? Vad är en ryggmärgsskada?
Assistenternas arbetsschema Mer om att jobba hos mig... Introduktion och arbetsträning
Lediga jobb / Sök jobb Här bor jag ... Länkar
© Pasi Talikka 2003